Alla inlägg den 26 mars 2009

Av Mona Hall - 26 mars 2009 12:12

Ännu en kall morgon -10 grader. Det var bara att vira in Kirra i en flisskynke under överdraget på promenaden. Är lite rädd för att hon ska få mjölkstockning. Tuttarna har blivit så stora att de hänger ner i snön när vi går vår promenad. Nu väntar jag på att Fia ska komma med ett täcke som är till för ammande vovvar. Då blir det lite lättare.

Efter promenaden idag så hade alla de små gjort i från sig i valplådan och det blir ju lite för mycket för Kirra att städa, tycker jag. Mycket "inkomster" ger ju mycket  "utgifter". Så det var bara stoppa filten i tvättmaskinen.

Idag har jag tagit kort på alla när de käkar köttfärs. Det är så kul att se hur de blir ivriga att få i sig maten. Vissa mer än andra, men alla tycker det är jättegott. Jag lägger klicken med köttfärs på en liten tallrik så får de lukta sig fram till maten. Många biter på tallrikskanten. Det ser så gulligt ut.

Håll pilen på bilden så ser du vilken valp det är.

vit hane slick slick

vit tik hela munnen med köttfärs

 röd tik biter i tallriken

röd hane hela munnen full med köttfärs

 omärkt hane matvrak

 rosa rygg tik glufsan vill ha mer

 tik huvud mums mums

Det krävs mycket koncentration för att man ska lära sig tugga maten.Det syns tydligt på vissa valpbilder.

Kirra kastar längtansfulla blickar mot köttfärsen precis som om hon inte får någon mat. Honfår ju en smakbit men äter nu 13 dl om dagen och ska öka till 14 dl imorgon.

Jag fick en kommentar idag när jag pratade i telefonen om jag hade en hönsgård hemma. När valparna sätter igång och leka för de ett väldans väsen. Idag brottades två valpar så det lät nästan som ett slagsmål. Full fart som det ska vara. Det blir nog bra när de får komma ut i rummet på söndag och röra sig lite mer i den tilltänkta valphagen. Skivorna ligger här  nya och fina och bara väntar på att få komma på plats.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards